“ZANIMANJE U MOJOJ OBITELJI”

U sklopu projekta “ZANIMANJE U MOJOJ OBITELJI” učenici 2a razreda Osnovne škole “Ljudevita Modeca” Križevci sa svojim nastavnicama posjetili su u srijedu Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Križevaca u kojoj radi otac jedne od učenica kao profesionalni vatrogasac (Zoran Haban).

IMG_20140402_141550

IMG_20140402_144106

To je projekt kojim se učenicima kroz ovakav vid upoznavanja nastoje približiti pojedina zanimanja posebice ona koja se nalaze u njihovom životnom okruženju.

Učenici su pripremili pitanja o ovoj djelatnosti i tati Zoranu nije bilo nimalo lako odgovarati na postavljena pitanja o radu vatrogasaca, opremi sa kojom postrojba raspolaže, doživljajima sa vatrogasnih intervencija i svemu ostalom.

Djeca su pokazala veliku zainteresiranost prilikom posjeta te svojim pitanjima ugodno iznenadila o poznavanju ove djelatnosti a na kraju od strane djelatnika postrojbe počašćeni su grickalicama i sokovima.

IMG_20140402_141643

Ovakvi posjeti imaju obostranu korist, prije svega djeca stječu nova znanja o zanimanjima a ujedno se i na ovaj način popularizira ova humana djelatnost.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano, Vijesti. Bookmarkirajte stalnu vezu.