OSPOSOBLJAVANJE IZ UPORABE APARATA ZA ZAŠTITU DIŠNIH ORGANA

U organizaciji Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije u nedjelju je provedeno praktično osposobljavanje vatrogasaca iz uporabe aparata za zaštitu dišnih organa.

Nakon završenog teoretskog osposobljavanja koje je održano 11. ožujka u Koprivnici za sve prijavljene sa područja Koprivničko-križevačke županije, uslijedilo je praktično osposobljavanje po Požarnim područjima.

 

Tako je u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca održano osposobljavanje za vatrogasce Vatrogasne zajednice Grada Križevaca, općina Sv. Petar Orehovec, Sv. Ivan Žabno i Kalnik, te susjedne općine Sokolovac. Osposobljavanje su proveli profesionalni vatrogasci JVP Grada Križevaca a istom je pristupilo ukupno 20 vatrogasaca.

U praktičnom dijelu polaznici osposobljavanja naučili su pravilno koristiti aparate za zaštitu dišnih aparata te kretanje uz pomoć istih u zamračenom i zadimljenom prostoru.

 

Nakon provedenog osposobljavanja slijedi provjera znanja nakon čega će polaznicima biti uručena uvjerenja o položenoj specijalnosti za uporabu dišnih aparata.

 

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano, Vijesti. Bookmarkirajte stalnu vezu.