Ispomoć križevačkih vatrogasaca na otoku Lastovo

Temeljem zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika križevački vatrogasci sudjeluju na dislokaciji na otoku Lastovo. Zajedno sa svojim kolegama iz Đurđevca pružaju protupožarno osiguranje otoka. U smjeni koja traje 15 dana nalaze se dva profesionalna i jedan dobrovoljni vatrogasac iz đurđevačkog područja te jedan profesionalni i jedan dobrovoljni vatrogasac iz križevačkog područja. U ovoj trećoj smjeni iz križevačkog područja su Igor Petračija profesionalni vatrogasc JVP Grada Križevaca i Željko Rusan dobrovoljac iz DVD-a Srednji Dubovec. 

U prve dvije smjene na dislokaciji su bili Danijel Vrbanec i Antonio  Kossi, profesionalni vatrogasci JVP Grada Križevaca i Ivica Đurđevcić, dobrovoljni vatrogasc DVD-a Bukovje.

Tijekom dana vatrogasci nekoliko puta obiđu otok, odrade vježbe i prema potrebi prevezu koju cisternu vode. U razgovorima ističu da posao nije težak, smještaj i hrana su odlični, jedino je put jako dug, od Križevaca do naselja Ubli na otoku Lastovo u kojem su smješteni treba više od 12 sati vožnje od čega više od 6 sati trajektom.

Više o 3. dislokaciji možete pročitati na linku ispod.

https://kckzz.hr/treca-smjena-redovnih-dislokacija-podravsko-prigorskih-vatrogasaca/

 

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.